Müdürün Mesajı

Anasayfa   Okulumuz   Müdürün Mesajı

&

“Gençliği yetiştiriniz. Onlara ilim ve irfanın müspet fikirlerini veriniz. İstikbalin aydınlığına onlarla kavuşacaksınız. Hür fikirler uygulama mevkiine konduğu vakit Türk milleti yükselecektir.’’

Sayın Veliler, Sevgili Öğrenciler;

2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında ‘’Şehitler Diyarı Çanakkale” mizde eğitimin öncü kurumu olan Bahçeşehir Koleji Çanakkale Kampüsü ile ‘’İyi eğitim her çocuğun hakkıdır.’’ diyerek eğitim-öğretim   yolculuğumuza sizlerle başladık. Çıktığımız bu yolda, Atatürk ilke ve inkılaplarından hiçbir zaman ödün vermeyen, birden fazla yabancı dilde etkin, toplumsal değerlere saygılı, farklı kültürlere karşı hoşgörülü, bilimsel düşünce yapısına sahip, çevreye duyarlı, hayat boyu öğrenen genç bireyler yetiştirmeyi hedefledik.

Çanakkale Bahçeşehir Koleji; doğa ile iç içe bahçe ve şehirin birleştiği 54 derslik ve 1272 öğrenci kapasitesiyle Türkiye’deki en büyük kampüs olarak yerini almıştır. Okulumuz anasınıfı, ilkokul, ortaokul, Anadolu ve Fen lisesi (Dual Diploma-çift diploma hakkı) kademeleriyle eğitim-öğretim yolculuğunu sürdürmektedir.

Gelişen ve değişen dünyada, öğrencilerimizi ‘’Dünya Vatandaşı’’ olarak kazanmaları gereken becerilere (STEM+A ,Bilişsel Düşünme Eğitimi, Dijital Eğitim, Çift Dilli Eğitim Sistemi, Mindful Okul ve Kişiye Özgü Öğretim Modeli ) okul öncesinden itibaren tüm yetkinliğimizle hazırlamaktayız. Bunun yanında sadece yüksek akademik becerilerin mutlu ve başarılı bir hayat sürdürmek için yeterli olmadığı günümüzde; bireyin kendini tanıması, hedeflerini net bir şekilde belirleyebilmesi, zengin fırsatlar denizinde kendisi için en uygun olanı seçip amacına doğru ilerleyebilmesi çok önemlidir. Çanakkale Bahçeşehir Koleji olarak bu düşünceyle; öğrencilerimize sunduğumuz çeşitli sosyal etkinlik-kulüp çalışmaları, sosyal sorumluluk-mesleki deneyimleme projeleri, ulusal ve uluslararası sportif, sanatsal ve bilimsel etkinlikler ile eğitim sürecimizi sürekli olarak zenginleştirmekteyiz.

Hızla değişen bir hayata hazırlanma sürecinde, her öğrencinin farklı bir birey olduğunun bilinciyle çıkmış olduğumuz eğitim yolunda, bizimle beraber yürüdüğünüz için mutlu ve gururluyuz. Mesleğimize duyduğumuz saygı ve asla tükenmeyen heyecanımızla; yetiştirdiğimiz öğrencilere daha nicelerini katacak, Ata’mızın açtığı yolda ilerlemeye devam edeceğiz.

Sevgi ve saygılarımla,

Mehmet KALKAN